sâmbătă, 9 aprilie 2011

Plata impozitului pe profit in 2011

In conformitate cu prevederile de la art. 34 alin. (1) din Codul fiscal , plata impozitului pe profit in anul 2011, se va face astfel:
a) contribuabilii, societati comerciale bancare, persoane juridice romane, si sucursalele din Romania ale bancilor, persoane juridice straine, au obligatia de a plati impozit pe profit anual, cu plati anticipate efectuate trimestrial, actualizate cu indicele de inflatie (decembrie fata de luna decembrie a anului anterior), estimat cu ocazia elaborarii bugetului initial al anului pentru care se efectueaza platile anticipate. Termenul pana la care se efectueaza plata impozitului anual este termenul de depunere a declaratiei privind impozitul pe profit, prevazut la art. 35 alin. (1);
b) contribuabilii, altii decat cei prevazuti la lit. a), au obligatia de a declara si plati impozitul pe profit trimestrial pana la data de 25 inclusiv a primei luni urmatoare trimestrului pentru care se calculeaza impozitul, daca in prezentul articol nu se prevede altfel. Incepand cu anul 2012, acesti contribuabili urmeaza sa aplice sistemul platilor anticipate prevazut pentru contribuabilii mentionati la lit. a)”. 
In 2011 societatile comerciale nu aplica sistemul platilor anticipate, aceasta prevedere a fost amanata pana in anul 2012, iar calculul impozitului pe profit se face la in mod similar cu trimestrului IV 2010. Aceasta prevedere a fost publicata in OUG 22/2010.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu